PARTY

Συνταγές με το μάτι

Twisted Pizza Sticks | The Weary Chef #pizza #breadsticks #gameday:

Bacon Cheeseburger Pizza Balls:
















Philly-Cheesesteak-Stuffed-Bell-Peppers- perfect low carb alternative! | adventureideaz.comadventureideaz.com:
           Μπαλαρίνες με Marshmallow

Υλικά

1 Πακέτο Marshmallow
200 γρ σοκολάτα λευκή 
χαρτάκια μικρά για τρουφάκια(της αρεσκείας σας)
ζάχαρη η τρούφα σε διάφορα χρώματα
Ξυλάκια για σουβλάκια η για γλειφιτζούρια

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι(αν θέλουμε την χρωματίζουμε με χρώμα 
ζαχαροπλαστίκης)
Τρυπάμε με το ξυλάκι μας το marshmallow και βουτάμε την άκρη του στην σοκολάτα και ύστερα το περνάμε από την ζάχαρη η την τρούφα μας.
Όταν στεγνώσουν τρυπάμε ανάποδα τα χαρτάκια και το στολίζουμε!!







Ιδέες για κεράσματα με το μάτι!!!










Κατασκευές και ιδέες για πάρτι!!


















Δωράκια 









Φραουλολικέρ


Υλικά

  • 400 γρ. φραουλες
  • 400 γρ. ζαχαρη
  • 800 ml βοτκα
Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη και τις προσθέτουμε στη βότκα (ή αν όχι βότκα ένα  ποτό της αρεσκείας σας, τσίπουρο ή κονιάκ) και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 24 ώρες.Το σουρώνουμε και έτοιμο.
Μετά μπορούμε να το πιούμε....στην υγειά μας.








           Εύκολες ιδέες για κατασκευές 
                        
                          με κοχύλια!!






























        ΚΟΡΝΙΖΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 


created at: 04/15/2010



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ένα πλαίσιο κορνίζας
3 μικρά γυάλινα μπουκαλάκια
ψαλίδι
πένσα
σύρμα
καρφάκια
κόλλα

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Χωρίζουμε το σύρμα στα δυο και το στριφογυρνάμε (με προσοχή να μη σπάσει!!

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Βάζουμε το ένα μπουκαλάκι μεταξύ των δύο συρμάτων και τα περιστρέφουμε

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα δύο.Το  αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Καρφώνομαι δυο καρφάκια και από τις δύο πλευρές της κορνίζας

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Γύρω γύρω από τα καρφάκια ,βάζουμε τις άκρες του σύρμάτος Για καλύτερο αποτέλεσμα  προσθέτουμε και κόλλα

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Γεμίζουμε τα βαζάκια με λίγο νερό,τοποθετούμε ένα λουλουδάκι μέσα

δημιουργήθηκε στις: 04/15/2010

Και η ανθιστή κορνίζα μας είναι έτοιμη!!!!
Δεν είναι υπέροχη???






Τα διαφορετικά παγάκια....






 Φτιάξτε παγάκια από ελαιόλαδο με μυρωδικά για να χρησιμοποιήσετε στο φαγητό 
 Φτιάξτε σοκολατάκια με φρέσκιες φράουλες



Φτιάξτε παγάκια με σοκολάτα γάλακτος για το γάλα σας

Φτιάξτε παγάκια από καφέ για πιο δυνατό καφέ!



 Φτιάξτε παγάκια από λιωμένο βούτυρο για να χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική


 Φτιάξτε παγάκια από κρασί για να δροσίσετε το κρασί σας


 Φτιάξτε μερίδες σάλτσας πέστο για μια γρήγορη μακαρονάδα


 Παγώστε ζωμό από κοτόπουλο ή βοδινό για να δώστε γεύση στα φαγητά σας


Παγώστε σε μερίδες φρέσκο πολτό ντομάτας για χρήση στη μαγειρική


 Φτιάξτε γρανίτες με φρέσκα φρούτα και χυμό





                     Corn dog 


Υλικά

2-2/3 φλ. καλαμποκάλευρο 
1-1/3 Αλεύρι για Όλες Χρήσεις  
2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ  
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι 
4 μεγάλα αβγά χτυπημένα 
1-1/2 φλ. γάλα 
3 κ.σ. ζάχαρη 
12 λουκάνικα για hot dog 
ξυλάκια για σουβλάκι 
σπορέλαιο για το τηγάνισμα 

Για το σερβίρισμα 

μουστάρδα
κέτσαπ

Εκτέλεση

 Σε μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και τη ζάχαρη με το μπείκινγκ πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα. Σκουπίζουμε τα λουκάνικα σε απορροφητικό χαρτι , τα περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι κατά μήκος από άκρη σε άκρη και τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τα βουτάμε στο χυλό. Φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με τον χυλό. Τα κρατάμε κάθετα να στραγγίζει ο χυλός. Κρατώντας από το ξυλάκι τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 6-'7΄ να ροδίσει η κρούστα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
Τα σερβίρουμε σε λαδόκολλα με μουστάρδα και κέτσαπ.


κέτσαπ





Σοκολατένια τούρτα με kit-kat και m&m!


Υλικά


Για το παντεσπάνι

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά

1 βανίλια

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα σοκολάτας

400 γρ κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 


Για το σιρόπι 

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. λικέρ (όποιο σας αρέσει)

Για τη διακόσμηση 
3 πακέτα Κιτ Κατ
1 σακουλάκι M&Ms

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια. Μόλις το μείγμα μας αφρατέψει κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινίζοντας το με ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αποφεύγουμε τις γρήγορες και απότομες κινήσεις για να μη χάσει το μείγμα τον όγκο του.
Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια και στρώνουμε από πάνω λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C .
Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο παντεσπάνι. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο.
Αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε.


Συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας

Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια .
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 300 γρ κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Αφήνουμε την κρέμα που φτιάξαμε να κρυώσει για περίπου 5 με 10 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό χτυπάμε τα υπόλοιπα 300γρ κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη αλλά όχι πολύ σφιχτή και την προσθέτουμε στη κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας πάλι με απαλές κινήσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε αρχικά το σιρόπι. Σε ένα μπρίκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφού αρχίσουν να βράζουν περιμένουμε 1 λεπτό και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολάκι για να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.


Αφού πρώτα αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα από τα παντεσπάνια, τοποθετούμε το ένα σε μια βάση και το σιροπιάζουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε ένα τσέρκι και ρίχνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας. Η κρέμα θα πρέπει να είναι σφιχτή. Αν είναι ρευστή τοποθετούμε την τούρτα έτσι όπως είναι για ακόμα λίγο στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Συνεχίζουμε δηλαδή στρώνοντας και το άλλο παντεσπάνι που πρώτα έχουμε σιροπιάσει από πάνω και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

Διακόσμηση

Ξεφορμάρουμε την τούρτα και κολλάμε γύρω-γύρω τα kit kat. Στην επιφάνεια ρίχνουμε τα M&Ms και η φαντασμαγορική μας τούρτα είναι έτοιμη!







Cake Pops


 Βήμα 1ο
Φτιάχνεις το κέικ της αρεσκείας σου, το ψήνεις και το αφήνεις να κρυώσει καλά! Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία, το κέικ πρέπει να είναι δροσερό για να μη "σκάσουν" στη συνέχεια οι μπαλίτσες που θα πλάσεις.
 Βήμα 2ο
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου (που θα έχεις πλύνει καλά) ή ένα κουτάλι, θρυμμάτισε το κέικ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ξεκίνα να το "ζυμώνεις" μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
 Βήμα 3ο
Ανάμειξε τα ψίχουλα με πραλίνα φουντουκιού ή βουτυρόκρεμα ή κάποιο frosting όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε τα cupcakes. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πιο μαλακή υφή. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερη κρέμα προσθέτουμε, τόσο πιο μαλακό θα γίνει το μείγμα.
 Βήμα 4ο
Χρησιμοποίησε ένα σκουπ για να σχηματίσεις μπάλες ή εναλλακτικά μπορείς να τις πλάσεις με τα χέρια σου. Στη συνέχεια άπλωσε τις πάνω σε λαδόκολλα και τοποθέτησε τις στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.
 Βήμα 5ο
Λιώσε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βούτα ένα ξυλάκι σε λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια κάρφωσε με αυτό τη μπαλίτσα. Στη συνέχεια θα την βυθίσεις μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, άσε την να κρυώσει ώστε να σφίξει η σοκολάτα.
 Βήμα 6ο


Μόλις τα pop-cakes κρυώσουν, βούτα τα για δεύτερη φορά σε σοκολάτα που έχεις λιώσει μέσα σε μπεν μαρί για να φροντίσεις πως θα καλυφτούν πλήρως. Τέλος, αν επιθυμείς μπορείς να στολίσεις με τρούφα, ξηροκάρπια ή όποιο άλλο topping της αρεσκείας σου. Τα pop-cakes είναι έτοιμα!

Πώς θα φτιάξεις κέικ - γλειφιτζούρια (cake-pops)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου